Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

La FUB i el Bàsquet Manresa creen una acadèmia per formar jugadors d’alt nivell
La incorporació d’itineraris acadèmics en paral·lel a la formació tècnica i esportiva és el tret distintiu de l’acadèmia.
La FUB i el Bàsquet Manresa creen una acadèmia internacional per formar jugadors d’alt nivell . Foto: Jordi Preñanosa

UMANRESA / Redacció  
10/05/2019 14:18
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
La Fundació Universitària del Bages (FUB) i el Bàsquet Manresa SAE han arribat a un acord per posar en marxa la International Manresa Basketball Academy (IMBA), un programa de formació per a jugadors i jugadores que vulguin preparar-se per integrar-se en equips de l’elit mundial del bàsquet. El tret distintiu d’aquesta proposta és la inclusió d’itineraris de formació acadèmica per completar la preparació física i tècnico-esportiva, una combinació difícil de trobar en altres iniciatives similars, tant a l’estat espanyol com a la resta del món. A més, la formació acadèmica tindrà reconeixement universitari. L’Ajuntament de Manresa fa suport a la iniciativa amb facilitats pel que fa als espais per a l’activitat d’entrenament i condicionament físic.

La nova acadèmia internacional de bàsquet s’ha presentat, avui, 10 de maig. Valentí Martínez, director general de la FUB ha posat de relleu que el Bàsquet Manresa “és el partner ideal per desenvolupar un projecte com aquest, que fa sortir la universitat de la seva zona de confort acadèmica i que permet aprofitar el bagatge acadèmic de la institució, unes instal·lacions de primer nivell i equipaments estratègics com la Clínica Universitària o el Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) per impulsar una iniciativa que tindrà un llarg recorregut, que serà un referent i que ens posicionarà internacionalment”. Per la seva banda, Josep Sáez ha destacat que l’entitat esportiva pot aportar tot el seu coneixement “en la formació de persones més enllà de l’esport i donar resposta a una de les preocupacions del club, que és que tant els jugadors professionals com els que no arriben a ser-ho, tinguin una formació acadèmica que els permeti desenvolupar-se professionalment un cop acabada la carrera esportiva". Per al regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, "és un orgull de ciutat que dos actius com la universitat i el bàsquet sumin i contribueixin a donar a conèixer Manresa internacionalment". Finalment, el director del projecte, Marc Bernadich, ha posat de relleu el tret diferencial d’una acadèmia "que es distingeix de la resta per la “suma de les potències que aporten la universitat i un club esportiu d’elit com el Bàsquet Manresa”.

La IMBA impulsa programes diversos per a públics diferents. Un dels primers a posar-se en marxa serà el summer camp que es durà a terme durant el mes de juliol de 2019. Se n’han programat dos torns de dues setmanes cadascun i s’adreça tant a jugadors locals com internacionals. De fet, ja hi ha algunes demandes de persones de Bèlgica o Sudàfrica. Inclourà formació en tècnica en bàsquet, condicionament físic i un curs en gestió esportiva a més de diferents masterclasses a càrrec de Joan Peñarroya, Pedro Martínez i Jaume Ponsarnau, entrenadors de l’ACB i Pere Tomas i Rafa Martinez jugadors també de l’ACB. Tots els participants realitzaran un test de biodinàmica i rebran un disseny personalitzat de dieta. L’allotjament i la manutenció (seguint la dieta prescrita per a cada jugador) també estan inclosos en el programa.

Programes anuals
A partir del setembre de 2019, es posaran en marxa dos programes anuals, un per a jugadors a partir de 16 anys i un altre per a majors de 18 anys. En tots dos casos es combina la preparació esportiva amb la formació acadèmica. En el cas dels jugadors júniors, s’oferirà la possibilitat de seguir el batxillerat internacional a La Salle i a la Joviat o incorporar-se a cicles formatius de grau mig de l’especialitat esportiva. Els majors d’edat podran triar entre seguir un programa específic de desenvolupament professional, dissenyat per la UManresa-FUB, o bé formació reglada superior ja sigui universitària o professional (sempre que reuneixin els requisits d’accés).

El programa de desenvolupament professional inclou formació per accedir a professions vinculades al món del bàsquet de competició (agent, entrenador, director esportiu), en emprenedoria i creació d’empreses, en gestió de marca personal i idiomes, entre altres, a més d’entrenament d’habilitats personals i hàbits saludables.

Selecció sub-19 xinesa
Els primers contactes de la IMBA amb agents internacionals ja ha donat els seus primers fruits. S’ha concretat en una estada d’una setmana de la selecció sub-19 de la Xina a Manresa. Serà del 14 al 19 de maig de 2019. En aquest cas, els 18 jugadors que hi participaran només duran a terme activitat de caire esportiu.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: BASQUET MANRESA   BAXI   ESPORTS   UMANRESA 
També et pot interessar:
FUTBOL
Covisa Manresa jugarà els setzens de final de la Copa Catalunya
FUTBOL
Nova derrota del Centre d'Esports Manresa contra la Penya Independent 1-0
ATLETISME
Martinez i Guarner, asoleixen dues victòries de prestigi

BÀSQUET
El BAXI Manresa torna a guanyar un partit al límit
FUTBOL
La mona del CE Manresa
BÀSQUET
El BAXI Manresa visita Girona amb la intenció de seguir la bona marxa
Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]