Divendres 26 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Fuga d'informació: contrasenyes i comptes personals al descobert
El tema no és estrictament una qüestió de dades personals, però gairebé sempre acaba en aquest terreny de joc. S'han descobert tres noves vulnerabilitats en el registre de comptes del videojoc Fornite que han deixat exposades les dades personals i de targetes de crèdit dels jugadors.
És important limitar els riscos en cas d'accident, perquè el risc zero no existeix i perquè ja sabem, també, quan toca dir no a la cessió de dades indiscriminada per a tot i per a tothom.

Redacció  
18/02/2019 10:09
Més de 700 persones visiten la Fira de l’Ocupació del Bages, que supera les 200 ofertes de feina
Continuen els treballs arqueològics previs a la construcció dels nous arxius del Bages i de Manresa
Taller per a la prevenció dels abusos sexuals
Fernández Advocats s’alia amb el bufet barceloní Giménez-Salinas
Parlem de la seguretat de la informació. Podria semblar que les millores constants quant a tecnologia i la presa de consciència cada cop més generalitzada haurien d'ajudar a reduir notablement tant el risc de les fugues d'informació com la gravetat d'aquestes. Evolucionem, suposadament. La realitat als mitjans però, diu una altra cosa, ja no hi ha setmana, per no dir dia, que no llegim alguna cosa sobre informació robada, comptes personals al descobert o contrasenyes piratejades.

Dins l'àmbit de la protecció de dades, la seguretat és un espai cabdal. No és només el fet de fer un tractament adient, sinó també assegurar la integritat i privacitat d'aquestes. Per això, per bé i per malament, els professionals de la protecció de dades ens trobem diàriament amb aquesta delicada partida a sobre la taula. Sovint es comença parlant de la seguretat de les dades de caràcter personal i s'acaba avaluant la situació de la integritat de la informació de l'empresa, perquè ens agradi o no, siguem conscients o no, tenim tanta informació del nostre negoci en mans de la tecnologia, que donat que aquesta no és infal·lible ni invulnerable, estem constantment en risc.

És difícil de gestionar, tot plegat. De vegades no és responsabilitat nostra, però les conseqüències poden ser igualment desoladores. Perquè mai ningú està lliure de ser víctima de la ciberdelinqüència, la principal raó de ser de les fugues i pèrdues massives d'informació. Aquests dies passats, per exemple, hem sabut de dos grans forats. D'una banda, s'ha fet pública una bretxa que acumulava 2.000 bases de dades que contenien adreces de correu i contrasenyes hackejades. Eren fitxers que han estat a disposició dels usuaris amb 773 milions de comptes de correu i 23 milions de contrasenyes, de les quals mínim 140 milions d'adreces i més de 10 milions dels passwords eren recents, nous en el mercat pirata.

L'altra fuga ha vingut de la mà d'un dels fenòmens mediàtics més importants dels darrers anys, el joc Fortnite. Hem sabut que se n'han descobert tres noves vulnerabilitats en el registre de comptes del videojoc que han deixat exposades les dades personals i de targetes de crèdit dels jugadors.

Cada setmana ens trobem exemples i no serà perquè cada cop no estem més alerta. Què hem de fer doncs? Com que aïllar-se de la tecnologia no és una solució avui dia, només queda ser molt curós, ja sigui quan ens toca ser guardians de la informació o bé quan cedim les nostres dades a un tercer, sigui una empresa del poble veí o el videojoc de moda. 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: WINDAT  
També et pot interessar:

Montserrat vist entre les cases de Pineda de Bages
Partit trascendental per a la permanència del FC Joanenc, aquest dissabte a Esport Central
Castellbell i el Vilar constitueix el Consell Educatiu Municipal per al mandat 2023-2027
Més de 700 persones visiten la Fira de l’Ocupació del Bages, que supera les 200 ofertes de feina
Partit del Covisa Manresa a Sabadell en el penúltim partit de lliga
Duel important per als play-off entre BAXI Manresa i Valencia
Comença la construcció dels fonaments de la futura Biblioteca-Centre Cultural
Jéssica Albiach serà a Manresa a l’acte central de campanya de Comuns-Sumar a la Catalunya Central


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]