Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

A punt l’edició més ecològica de la Berga Santpedor
El Centre Excursionista 2x2 subministrarà als participants 1.000 gots reutilitzables en una iniciativa que busca reduir les deixalles que pot generar la marxa.Els organitzadors han revisat tot el recorregut per esllavissades en algun tram i dimecres tornen a controlar que els 59 quilòmetres es facin en bones condicions
La 34 edició del recorregut de 53 quilòmetres a peu i 59 quilòmetres en bicicleta uneix Berga i Santpedor

SANTPEDOR / Redacció  
06/11/2018 12:26
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
La Berga Santpedor és molt més que una marxa esportiva que se celebra aquets proper diumenge 11 de novembre. La 34 edició del recorregut de 53 quilòmetres a peu i 59 quilòmetres en bicicleta que uneix Berga i Santpedor és enguany una proposta de lleure i esport que vol a més conscienciar tothom de la necessitat de reduir les deixalles en les activitats a l’aire lliure. Per això, els organitzadors, el Centre Excursionista 2x2 han adquirit un miler de gots de silicona reutilitzables que repartiran entre els participants. Els gots de plàstic passaran a la història i s’evitarà la imatge de gots llançats a la vora del recorregut o en les zones d’avituallament.

Segons el president del Centre excursionista 2x2, Antoni Puiggròs, “estimem allò que fem i també estimem el nostre territori. Pensar a no incrementar les deixalles i que a partir de l’11 de novembre la gent que fa la Berga Santpedor vagi a les curses amb el seu got és un objectiu possible que esperem que compartiu. Piquem l’ullet a les iniciatives que volen aconseguir un món millor”. L’entitat ja fa dies que ha instal·lat 7 bicicletes i 7 parells de calçat esportiu a zones estratègiques del poble: entrades i places, de manera que els veïns recordin que la Berga Santpedor és a tocar.
Juntament als nous gots, els organitzadors han previst també com a novetat integrar les Ebike, una disciplina que facilita a participar a la marxa a un nou sector d'usuaris menys preparat físicament.

Aquest passat cap de setmana els organitzadors ja van cobrir el recorregut de 59 quilòmetres per resoldre els problemes que hi havia en alguns trams amb esllavissades que feien difícil poder completar la marxa en bicicleta. Dimecres tornaran a repetir aquest procés davant les pluges d’aquests dies i dissabte es marcarà el recorregut. Precisament i com és habitual, els nens de les escoles de Santpedor han participat decorant les marques d’aquesta marxa popular. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu fer participar tothom en una de les activitats més rellevants que el Centre Excursionista organitza al cap de l’any. Tot i que hi ha molta gent que ha agafat aquesta marxa com una cursa competitiva, l’organització insisteix que es tracta d’una marxa participativa on cadascú competeix amb ell mateix.

A banda d’apuntar-se a través del web de l’entitat: www.bergasantpedor.cat, també es pot fer a algun dels centres col·laboradors. L’organització compta que enguany s’arribarà al miler de participants, si bé asseguren que la major part de les inscripcions es fan fins a darrera hora.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]