Dimecres 01 de maig de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

L'OCIC organitza accions per evitar estafes a la gent gran
Atès l’increment de reclamacions per presumptes fraus sobre compres a domicili, l'OCIC organitza diverses accions de conscienciació per garantir una major autoprotecció financera per part de la ciutadania.
El Servei d'Inclusió Social, treballant de manera coordinada i conjunta amb l'OCIC, inclou aquesta actuació en el marc de la campanya #BagesTractamBé.

BAGES / Redacció  
15/03/2018 10:26
Unes 300 persones a la manifestació de l'1 de maig a Manresa
'Una Itàlia de paper' de Vicenç Furió protagonitza les noves xerrades del cicle Parlem d'art
Meritxell Soler , convocada a l'europeu de Roma
Preinscripcions i jornada de portes obertes a la llar d'infants de Calaf
Després de detectar un augment significatiu de reclamacions i consultes per fraus a domicili, i fent-ho coincidir també amb el Dia mundial dels drets del consumidor, que se celebra aquest dijous 15 de març, des de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) s'engega una campanya per explicar tots aquells aspectes relacionats amb les compres fora de l'establiment. A més, també es donarà a conèixer el dret de desistiment, facilitant així coneixements als bagencs i bagenques perquè puguin deixar sense efecte els contractes signats.
 
Durant l'any 2017, des de l'OCIC es van tramitar 28 reclamacions sobre l'activitat comercial a domicili, moltes d'elles per part de persones grans, unes xifres que representen un increment del 100% respecte a l'any anterior. A més, es van atendre 86 consultes relatives a aquesta temàtica, moltes sense derivar en una reclamació per haver estat informats prèviament sobre com desistir del contracte en temps i forma. El conseller de l’Àrea de Suport als Municipis, Enric Forcada, assegura que "des del Consell Comarcal volem advertir a la gent gran del perill d’aquestes estafes i volem fer una crida perquè estiguin alerta en tots aquests casos". I afegeix que "amb aquesta campanya volem dotar d'eines i hàbits de comportament a tots els consumidors i en especial a la gent gran perquè denunciï aquests abusos".
 
Tallers als municipis de la comarca
Des del Consell Comarcal s'ha habilitat aquest formulari perquè totes aquelles institucions públiques i privades -incloent ajuntaments, casals de la gent gran, equipaments municipals, entitats o associacions, entre d'altres-, puguin sol·licitar tallers informatius d'una hora de durada.  D'aquesta manera, en el marc de la campanya #BagesTractamBé, de sensibilització i prevenció dels maltractaments a les persones grans, des del Servei d'Inclusió Social també es difondran aquests tallers en coordinació amb l'OCIC per evitar així qualsevol abús vers aquest grup d'edat, afavorint el seu bon tracte, apoderament i la seva autoprotecció.
 
En el cas que altres col·lectius estiguin interessats a sol·licitar els tallers, podeu contactar directament amb l'OCIC a través del mail ocic@ccbages.cat o al número de telèfon 93 693 03 53.
 
Paral·lelament a l'oferiment d'aquestes sessions, el Consell Comarcal també compartirà a través dels seus perfils a les xarxes socials diverses píndoles informatives amb l'objectiu d'incrementar la conscienciació dels ciutadans sobre els seus drets. A més, des de l'OCIC s'ha elaborat un document de consulta permanent per tal que els usuaris i usuàries puguin conèixer tots aquells aspectes relacionats amb les compres fora d'establiment comercial i l'exercici del dret de desistiment.
 
D'aquesta manera, es resoldran els dubtes relacionats amb les visites de comercials a domicili, les trucades comercials i la contractació telefònica, les revisions de gas o el dret de desistiment respecte als anteriors tipus de contractacions, entre d'altres. 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

L'Escola Municipal de Música inicia el període de matriculacions per al proper curs 2024-25
La pluja d'aquests dies ha anat bé per la natura
Manresa viurà aquest dissabte una jornada d'actes especial com a Capital de la Sardana 2024
MERIThON, la hackaton de la intel·ligència artificial (IA), la ciberseguretat i l'internet de les coses
Torneig d'hoquei al Pujolet
Unes 300 persones a la manifestació de l'1 de maig a Manresa
En un partit molt competit i amb alternatives, el Covisa Manresa va mostrar una altre cara
Buhos, cap de cartell de la Festa Major de Calaf


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]