Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Manresa es fa seu el nou nus viari de la Bonavista
Aquesta matinada la nova rotonda de la plaça Bonavista ha obert al trànsit amb els dos carrils per a vehicles de què disposa i més espais per a vianants. Manresa estrena així el nou eix viari en aquest punt de màxima densitat circulatòria, després de vuit mesos d’obres. Les primeres hores han estat marcades per la fluïdesa de trànsit al sector. Demà quedarà plantada la gespa a l’interior de la rotonda. Les obres continuaran encara unes setmanes al parc públic situat entre la carretera de Vic i els carrers Verdaguer i Bisbe Comas i a un tram de la carretera de Santpedor.

MANRESA / Jordi Preñanosa  
19/02/2018 12:12
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Asfalt, pintura i semàfors nous de trin ca. Vianants que hi van a veure com ha quedat i que es comencen a fer seves les voreres reurbanitzades i més amples. Conductors que hi circulen per primera vegada... Avui és dia d’estrena a la nova rotonda de la Bonavista, que des d’aquesta matinada és oberta al trànsit amb els dos carrils de circulació que tindrà definitivament.

Durant tot el dia d’ahir, diumenge, a partir de les 7 del matí, es van portar a terme els treballs d’asfaltatge de la nova rotonda, que van acabar abans del previst, cosa que va permetre dur a terme també els treballs de senyalització horitzontal (pintura), previstos inicialment per a la propera nit. Hi van treballar més de 40 persones, en diumenge per generar el mínim de molèsties, que van fer possible completar l’obra. Avui, a les 3 de matinada, la rotonda ha obert finalment al trànsit, de manera que els vehicles ja la poden utilitzar amb la configuració que tindrà definitivament.



Durant les primeres hores, el trànsit ha estat fluid, fins i tot en hores punta del matí i migdia. Igualment, s’ha posat en marxa la nova regulació semafòrica i els nous passos de vianants, que han permès reduir molt considerablement i fer més còmodes els recorreguts de vianants a tot l’entorn de la plaça. Agents de la Policia Local són al llarg de tot el dia a la zona per tal de fer un seguiment constant de la situació.

Entre avui mateix i demà es duran a terme els treballs per plantar la gespa sobre la part central de la rotonda,  i el color marró de la terra es convertirà en un verd lluminós, que serà visibles des de força metres de distància. Igualment, les obres continuaran encara en diverses zones de vianants, completant l’enjardinament i instal·lant el mobiliari al gran parc situat a la entre la carretera de Vic, carrer Mossèn Jacint Verdaguer i Bisbe Comas. D’altra banda, a carretera de Santpedor, també pavimentada aquests dies, restarà tallada al trànsit en sentit ascendent, entre Bonavista i St. Antoni M. Claret, mentre no finalitzin els treballs d’execució de la vorera i la senyalització vertical. Aquests treballs tenen un termini previst de dues setmanes. Per al cap de setmana del 17 i 18 de març es preveu un acte d’estrena del nou nus viari ober t a tota la ciutadania.






Vuit mesos d’obres
El projecte de la nova plaça va començar a fer-se realitat el 5 d'abril de l’any passat, amb el simbòlic cop de mall de l'alcalde Junyent i el regidor Aloy que va iniciar les obres d’enderroc de la finca del número 102 de la carretera de Vic, uns treballs necessaris que suposaven el tret de sortida d’unes obres que transformaran aquest entorn amb la construcció d’una nova rotonda i un nou espai verd al bell mig de la ciutat.

Posteriorment, a principi de juny, després de treballs previs, va començar el gruix de les obres, que són les més importants que s’han fet a la via pública de Manresa els darrers anys, pel fet que és un dels punts neuràlgics de la ciutat, en el qual conflueixen alguns dels principals vials. Han estat, doncs, vuit mesos d’obres, en un àmbit d’actuació de 10.598 m², que no només inclou la nova plaça que ordena la circulació d’aquest important nus viari i la urbanització del primer tram de la carretera de Santpedor, sinó que inclou també la transformació de tot l’espai públic comprès entre el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, la carretera de Vic i el carrer del Bisbe Comas.  Amb aquest gran triangle s’elimina el sistema viari existent fins ara, i quedarà ordenat com una nova plaça amb 160 arbres (fins ara n’hi havia 42, que es mantenen), un autèntic nou pulmó verd a la ciutat, amb una superfície de 3.000 metres quadrats i on hi haurà el parc infantil, que es trasllada a la nova ubicació. 







 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: GALERIES DE FOTOS  MANRESA  NUS VIARI BONAVISTA 
També et pot interessar:
FUTBOL
Covisa Manresa jugarà els setzens de final de la Copa Catalunya
ACTUALITAT
Una vintena d’infants entre 6 i 12 anys participen en el Campus de TechLab Manresa
LA FOTO DEL DIA
Detall de l'exposició dels 100 anys del Cercle Artístic de Manresa

MANRESA
Últims dies per fer aportacions al Pla d'Actuació Municipal PAM
LA FOTO DEL DIA
Escales de la Renaixença de Manresa
MANRESA
El Diumenge de Rams dona la benvinguda a la Setmana Santa
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]