Dimarts 19 de juny de 2018
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Ferrer treu al mercat fruits secs 100% ecològics i socials
El nou producte està elaborat per la cooperativa MANS, impulsada per la Fundació Catalunya La Pedrera i que dona feina a joves amb dificultats
López, Balari, Ferrer i Serra aquest dimarts a la botiga que hi ha a la fàbrica de Conserves Ferrer, on es poden trobar els més de 200 productes que elabora la firma. Foto: Jordi Preñanosa

BAGES / Noemí Badrenas  
12/12/2017 14:32
El BAXI Manresa es presenta en societat
El Passatge del Terror torna al Carrer del Balç
Inscripció al Cens Digital del procés participatiu de Solsona
La UCE obre el període de matriculació
Conserves Ferrer ha llançat al mercat un nou producte ecològic i social, impulsat juntament amb la Fundació Catalunya La Pedrera. En concret, es tracta de 19 tipus de fruits secs 100% ecològics que, sota el nom MANS&FERRER, estaran produïts per la cooperativa social MANS —promoguda per la fundació— i comercialitzats per la marca bagenca Ferrer.

Les terrines de fruits secs, que es poden comprar ja des d’aquest dilluns, conformen el primer projecte en què Ferrer col·labora amb la cooperativa catalana, malgrat que els impulsors esperen que n’hi hagi d’altres en un futur. De fet, segons ha avançat el president de la companyia, Joan Ferrer, l’any 2018 l’empresa té previst obrir una nova línia de producte ecològic, que a la pràctica queda estrenada amb els fruits secs presentats aquest dimarts al migdia.

Inserció laboral per a joves amb dificultats
MANS va néixer el 2011 amb l’objectiu, expliquen els responsables, d’inserir laboral i socialment joves amb dificultats i també donar sortida a productes ecològics i majoritàriament de proximitat. Els socis de la cooperativa són la Fundació Molí d’en Puigvert i els Horts de Sant Benet, a més dels 26 integrants de la Xarxa de Productors Associats.

Les 19 capses de fruits secs que estan a la venda des d’aquest dilluns són envasades per la Fundació Topromi, col·laboradora de MANS. En el seu obrador hi treballen tres persones i es preveu generar tres llocs de treball d’inserció més fins al 2020. Segons Jordi Balari, director de MANS, la cooperativa dona feina directa a 26 nois —que hi treballen a mitja jornada per compatibilitzar-ho amb els estudis— i indirectament a una desena de joves que treballen als Horts —a Món Sant Benet— i a la Fundació Molí d’en Puigvert.

“Així, prop d’una quarantena de joves aprenen una feina en el mercat del gran consum. Productes com aquest donen oportunitats als joves amb dificultats i ajuden també a la pagesia de proximitat”, ha assenyalat Balari en la presentació del nou producte, que s’ha fet a l’espai Cuina de la fàbrica de Conserves Ferrer, ubicada al polígon de Santa Anna (Santpedor). Hi ha intervingut també Jordi Serra, director general de Conserves Ferrer; i Pau López, responsable d’Empresa Social de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Prop de 60 comandes en un sol dia
Les terrines de MANS&FERRER, que inclouen 19 tipus de fruits secs (ametlles torrades, nous de macadàmia, festucs, anacards o còctel per amanides, entre d’altres), estan a la venda des d’aquest dilluns. Segons Serra, en tan sols un dia l’empresa ha registrat prop de 60 comandes de les més de 2.000 botigues que vénen productes de la firma —1.500 a Catalunya i més de 500 repartides a la resta de l’estat espanyol i també a l’estranger—. Aquesta xifra fa pensar a l’empresa, segons Serra, que “el producte tindrà molt bona acollida al mercat”.

De fet, també es pot comprar a través de la nova botiga en línia de Conserves Ferrer www.shopferrer.com  i a El Rebost de Ferrer, la botiga que hi ha a la fàbrica del Bages i on es poden trobar els més de 200 productes que elabora actualment la companyia. Inicialment s’han posat a la venda 19 referències dels fruits secs però amb previsió d’incrementar-les en un futur. En el primer any al mercat s’espera poder facturar 61.000 euros i la previsió de creixement fins al 2020 és d’un 69%.

Els fruits secs es podran trobar en diversos establiments especialitzats en alimentació de la comarca, però l'empresa treballa per fer arribar el producte a les grans superfícies i no es posa fronteres: "Ens agradaria que arribés arreu del món i que en uns mesos us informéssim que es pot comprar en països d'Europa, Amèrica o Àsia", ha assenyalat Serra. Per tal que els consumidors puguin conèixer la tasca social que hi ha darrere del nou producte, s’ha creat un petit expositor, que inclou 12 terrines diferents, acompanyat d’un flyer amb el relat del projecte, el qual també està explicat a l’etiqueta interior de cada terrina.
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: ECONOMIA  GASTRONOMIA  JOVENTUT  OCUPACIÓ  TENDÈNCIES 
També et pot interessar:
BAGES
Primera Fira d’Ocupació Jove del Bages
TENDÈNCIES
El restaurant Gretta Gogó suggereix noves sensacions per a aquesta primavera
ESPORTS
Decathlon organitza la Wed'ze Ski Challenge a La Molina

ACTUALITAT
El grup Bon Preu inicia els tràmits per obrir un Esclat a l’antiga fàbrica Vives Vidal d’Igualada
CULTURA
Arriba la nova temporada del Quedem? carregada d’activitats
SÚRIA
Súria aprova el reglament econòmic de prestacions socials
48a Nit de l'Esportista de Manresa
La VilaBTTorrada torna aquesta Festa Major
Inscripció al Cens Digital del procés participatiu de Solsona
Obres a l'estació de la Renfe
El Passatge del Terror torna al Carrer del Balç
"Amb l'entrenador personal he millorat molt més del que em pensava en poc temps"
Sopar col·loqui amb Jaume Alonso Cuevillas
Demà es posen a la venda les entrades per a la nova temporada al Kursaal






 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]