Dilluns 17 de desembre de 2018
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Navàs posa en valor les restes de premses, tines i trulls
Aquesta setmana s'ha presentat el llibre dels germans Corominas, que documenta la producció de vi a l’època medieval
Imatge de la presentació del llibre, que es va fer a la Biblioteca de Navàs. Foto: A.O.

NAVÀS / Redacció  
13/10/2017 18:13
El carrer del Balç i el pessebre vivent
Victòria coral d'un BAXI Manresa en estat de gràcia
"Tarima ex Novo" busca 40 joves
Continua la campanya de vacunació contra la grip
El treball meticulós i exhaustiu realitzat per inventariar, documentar, descriure i localitzar restes arqueològiques relacionades amb les tècniques ancestrals d’elaboració del vi, pels germans Ramon i Jaume Corominas de Cercs, ha estat el motiu de la presentació del llibre Premses, tines i trulls, que s'ha dut a terme a la sala d'actes de la Biblioteca de Navàs. L’acte s’inclou en la setmana prèvia a la Fira de Tardor, que se celebra aquest cap de setmana i posa l’accent en els productes de proximitat, ecològics i la gastronomia.

La presentació finalment no ha comptat amb la presència dels autors ni del llibre, exhaurit i a l’espera una segona edició. Sí que hi han participat, però, la historiadora Rosa Serra, la pedagoga Maria Estruch i el viticultor Isidre Vinyas, de Vinyes d’Empremta. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Fernàndez, ha fet la presentació de l’acte i ha excusat la no assistència dels germans Corominas "per una causa imprevista". També ha avançat que es farà una nova xerrada, més endavant, en aquesta ocasió sobre el terreny i amb els germans Corominas.

Rosa Serra ha destacat el treball incansable dels autors, que han dedicat un quart de segle a investigar i documentar restes relacionades amb la producció de vi, a l’època medieval (segles X - XV). Isidre Vinyas ha defensat el seu projecte de crear un espai únic de paisatge vitivinícola als costers de Vilafresca, "la reivindicació d’un patrimoni infravalorat, la recuperació de varietats autòctones i fent el vi com abans". Maria Estruch, per la seva banda, ha explicat i mostrat amb imatges extretes del llibre com funcionaven les premses, tines i trulls excavades a les roques, ben a prop de les vinyes, i les tècniques que s’utilitzaven per aprofitar fins a l’última gota de vi.

L’acte s'ha finalitzat amb un tast de vi blanc natural, macabeu cent per cent, de nom Rabassa, de Vinyes d’Empremta, i productes de proximitat com els embotits de Navàs i Casserres, formatge de la Nou i galetes de la pastisseria Mas.
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PATRIMONI  PEDRA SECA  DO PLA DE BAGES 
També et pot interessar:
CULTURA
Jornades tècniques a l’entorn de la fàbrica dels Panyos al Museu de la Tècnica
MANRESA
La Fàbrica dels panyos obre les seves portes
MANRESA
Actes del dia de la Seu

MANRESA
La segona planta de la Fàbrica de l'Aranya ja llueix nova cara
BAGES
La DO Pla de Bages convoca els premis 'Viu la pedra seca'
BAGES
Meandre denuncia la "falta de respecte" pel patrimoni de pedra seca
Victòria coral d'un BAXI Manresa en estat de gràcia
La llum arriba al pessebre monumental del casino
Sis de cada deu compradors d’un assistent de la llar són homes
El BAXI Manresa rep al Congost un rival directe
Continua la campanya de vacunació contra la grip
El carrer del Balç i el pessebre vivent
L’Ajuntament i l’Agència del Patrimoni renoven la gestió conjunta del Castell
Manresa se solidaritza amb la Marató de TV3




 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]