Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

La Festa Major de Manresa creix en espais i també en pressupost
Hi haurà més espais festius, com ara la plaça Gispert, i múltiples activitats simultànies, especialment musicals, al centre de la ciutat
Membres de l'Associació Manresa de Festa amb la regidora Comellas i altres organitzadors de la Festa Major, aquest dimarts al Parc de l'Agulla. Foto: Jordi Preñanosa

MANRESA / Redacció  
25/07/2017 19:45
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Des del 19 al 28 d’agost, Manresa celebrarà la seva Festa Major amb un programa amb actes pensats per a tots els públics. Cultura popular, concerts, balls, esports i gastronomia, entre d'altres, ompliran els espais ja tradicionals i els nous. Aquest dimarts al migdia se n'ha fet la presentació al Berenador del Parc de l'Agulla, amb la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas, i el coordinador de l'Associació Manresa de Festa, Joan Orriols, a banda de representants de patrocinadors i membres del Consell Municipal d'Infants, que han fet la seva proposta per la festa.

Com a principals novetats, cal destacar la incorporació de la plaça Gispert en la programació festiva. A la plaça hi haurà concerts i activitats infantils, com la finalització de l’espectacle Bicirc de Circ Xic, que començarà a la plaça de Crist Rei. Es potencia també la plaça Europa amb activitats per a públic familiar durant la tarda, i ballables dels anys setanta i vuitanta a la nit. D'altra banda, també com a novetat, els horaris dels concerts de la Plana de l’Om i Manrusionica s’amplien i finalitzen a les 3 de la matinada.

Una de les novetats serà la tarda esportiva al Parc de l'Agulla, una activitat que han proposat els nens i nenes del Consell Municipal d'Infants de Manresa, tal com han explicat ells mateixos aquest dimarts a la presentació. Tindrà lloc el diumenge 27, de 6 a 9 del vespre, a l'Agulla. A nivell organitzatiu, aquest any es podrà recollir prèviament un tiquet amb l’hora de torn per a les Visites a la Manresa Desconeguda, i també hi haurà venda anticipada de tiquets per Tap’Antic, que amplia el nombre de locals participants.

Destaca també l’ampliació de l’espai per a persones amb mobilitat reduïda: a la plaça Major hi haurà un espai específic per a aquest col·lectiu, amb inscripció prèvia, per seguir diferents actes, i a la plaça Sant Domènec hi haurà una reserva d’espai preferent per a les persones amb dificultat de mobilitat. Altres novetats són la presentació de nova sardana La Llum que portes dins, obra de Joan Làzaro. D'altra banda, el Piromusical del Cor de Catalunya, al Parc de l’Agulla, el farà Pirotècnia Peñarroja i comptarà amb sorpreses que es desvetllaran durant l’acte. Destaca també que aquest any el grup Hotel Cochambre clourà la Festa Major, amb el tradicional Ball del Correfoc.

Durant tots els dies de la Festa, es posarà l’accent en la sensibilització i prevenció del sexisme, d’una banda, i en el consum responsable d’alcohol, de l'altra. Les barres exteriors als actes de Festa Major utilitzaran gots reutilitzables amb missatges de sensibilització davant el sexisme, el personal de les barres i els Àngels de Nit rebran formació específica per detectar comportaments sexistes i com actuar per prevenir-los, i a la carpa Som.nit, a la Plana de l’Om, es donarà informació, recursos i suport en aquests dos temes.

En la roda de premsa d'aquest dimarts, la regidora Neus Comellas ha remarcat que "enguany hem incrementat l'activitat, bàsicament musical, amb el suport de patrocinadors i nous padrins que tenim" i ha remarcat el caràcter transversal del programa festiu. "La Festa Major té un segell propi, una combinació continuada d'actes diversos i molt ben cosits". Per a la regidora, la intenció és "mantenir un esquema bàsic que funciona, però anar-hi afegint novetats i sospreses, per continuar millorant encara". Comellas ha explicat que el pressupost d'aquest any és de 200.000 euros, amb un increment de 42.000 respecte l'any anterior, que era de 158.000.

Joan Orriols ha afirmat també que la Festa Major de Manresa és exitosa en el format que té, "sempre amb bullici al carrer", i que per tant "tenim un llibre d'estil que funciona". Segons ell, l'època en què s'escau, quan la majoria de persones torna de vacances, fa que hi hagi ganes de retrobament i de cloure l'estiu amb festa.

*Poden consultar més informació sobre la Festa Major aquí.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FM MANRESA 2017  FIRES I FESTES 
També et pot interessar:
ST. JOAN
La Fira Embarrats transporta de nou Sant Joan a l'any 1920
MEDI AMBIENT
Ecoviure torna amb la voluntat d’oferir solucions a la crisi climàtica
ACTUALITAT
Acte institucional d’obertura de l’ExpoBages 2019

MANRESA
Expobages ja batega
LA FOTO DEL DIA
Muntatge ExpoBages
NAVARCLES
La Fira Monacàlia omple Navarcles
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]