Dijous 28 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Neix una plataforma ciutadana per defensar les pensions
Agrupa associacions veïnals de la ciutat, així com sindicats laborals i casals de gent gran
La plataforma i la FAVM van organitzar, el passat 20 de maig, una xerrada al Casino sobre les pensions. Foto: FAVM

MANRESA / Redacció  
25/05/2017 20:21
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Entitats veïnals de Manresa han creat la Plataforma en Defensa de les pensions públiques i els drets de la gent gran, que neix de "la preocupació compartida pels seus impulsors en relació amb el futur de les pensions públiques i també en relació amb les múltiples mancances que patim el col·lectiu de la gent gran pel que fa a serveis i equipaments específics per aquesta etapa de la nostra vida".

La plataforma ha fet públic aquest dijous un manifest per donar a conèixer els dos objectius principals que planteja i traslladar-los a la ciutadania. El primer és la defensa del sistema públic de pensions, en relació al qual les entitats agrupades fan la següent valoració: "El sistema públic de pensions s’ha consolidat com el principal eix vertebrador de l’Estat de Benestar i és la més important i estable font d’ingressos per a nou milions de pensionistes i jubilats en el conjunt de l’estat espanyol. Les pensions públiques també estan servint, en l’actual situació de crisi, com un element fonamental  per equilibrar els pressupostos de les famílies afectades per la precarietat laboral, l’atur i la desprotecció social".

El manifest continua: "La sostenibilitat del sistema públic de pensions es troba avui amenaçada com a conseqüència de l’augment de l’atur derivat de la crisi i de les polítiques econòmiques d’austeritat imposades pels governs amb l’excusa de lluita contra la crisi. Revertir la lamentable situació del mercat laboral i aconseguir ocupació estable, de qualitat i amb bons salaris és un element bàsic per aconseguir la sostenibilitat del sistema de pensions, com també ho és activar vies complementàries de finançament. Des de la Plataforma en Defensa de les Pensions i dels Drets de la Gent Gran, activarem campanyes d’explicació i mobilització que sumin els esforços dels ciutadans actius i pensionistes per aconseguir canviar les polítiques que ens han portat a l’actual situació".

El segon objectiu és la defensa dels drets de la gent gran. Segons la nova plataforma: "La crisi econòmica que encara continuem patint moltes famílies ha incidit negativament en la qualitat de vida de la gent gran. No només amb la pèrdua del poder adquisitiu de les pensions, sinó també a causa que les pensions s’han convertit en un factor necessari per a moltes famílies i també a que les mal anomenades polítiques d’austeritat han incidit en una reducció dels nivells de prestació dels serveis públics que necessitem la gent gran per garantir una bona qualitat de vida". Per això, afegeix: "Treballarem per aconseguir un compromís ferm per part dels poders públics per millorar la disponibilitat i la qualitat dels serveis públics relacionats amb les necessitats quotidianes de les persones grans, especialment amb tot allò relacionat amb l’accés als serveis socials i sanitaris, l’enfortiment de les polítiques d’atenció a la dependència, l’eradicació de la violència i la discriminació contra la gent gran, la provisió d’entorns urbans favorable i la participació política efectiva".

Les entitats que componen la plataforma són Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Associació de veïns i gent gran del barri de la Sagrada Família, CCOO, UGT,  Associació amics de la gent gran de Manresa, Associació de gent gran de la Balconada, Coordinadora de jubilats i pensionistes de Manresa, Associació de veïns Mion Puigberenguer Poal, El Casal de la gent gran de Manresa, Casal lla Nostra Llar Valldaura i Associació de gent gran Viure i conviure. El PSC Manresa s'ha adherit al manifest.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: GENT GRAN 
També et pot interessar:
CULTURA
L’Esbart Dansaire de Mollet del Vallès actuarà aquest dimecres al Kursaal
MANRESA
L'Ajuntament de Manresa homenatja Margarita Torner Salada
CULTURA
El Cicle per a majors 65 anys torna aquest dimecres al teatre Kursaal

MANRESA
L'Ajuntament de Manresa homenatja Àngela Pujol Masana, que compleix 100 anys
ANOIA
Comença el cicle de marxa nòrdica per a la gent gran
CULTURA
La companyia de ‘La Puntual’ de TV3 arriba aquest dissabte al Kursaal
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]