Divendres 19 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

PSC i Democràcia Municipal diran sí al POUM i la CUP s’abstindrà
L’altre grup a l’oposició, Ciutadans, no es pronunciarà fins el ple, que es farà demà
La CUP diu que no s’han tingut en compte aportacions sobre el Barri Antic. Foto: Jordi Preñanosa

MANRESA / Carmina Oliveras  
29/03/2017 13:51
Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa, que ha de marcar les línies mestres de la ciutat els propers 25 anys, s’aprovarà demà amb una àmplia majoria. Al sí de l’equip de govern (de CDC i ERC) s’hi sumarà el del PSC i el de Democràcia Municipal (DM), mentre que la CUP, principal grup a l’oposició amb tres regidors, ha anunciat que s’abstindrà. Queda per saber que farà Ciutadans, que ahir encara es debatia “entre el sí i l’abstenció” i també falta saber què votarà l’exregidor d’Unió Miquel Davins, ara no adscrit a cap partit.

Els dos grups de l’oposició que diran sí –PSC, que té tres regidors, i DM, que en té un– han argumentat motius similars. El president del grup socialista, Felip González, va explicar: “Tot i que no s’han introduït totes les variacions proposades pel PSC al 100%, sí que han quedat incorporades bona part de les aportacions fetes en el tràmit d’al·legacions i en els dos darrers anys de reunions de la comissió de seguiment. No és el document que hauríem liderat des del PSC, però és un document millor que el que en el seu dia no va aconseguir el nostre suport”, ja que en la votació anterior el PSC es va abstenir.

Entre els encerts del pla, González va citar que el percentatge d’habitatge de protecció oficial se situa en el 33%, “quan en anteriors documents havia estat de només el 10%”; la requalificació del Centre Hospitalari, que mantindrà el 60% d’equipament, o el Carrefour de Manresa, que no es podrà ampliar i que no podrà fer una benzinera.

Per la seva banda, Ton Sierra (DM), va explicar que la seva formació va decidir ahir mateix el sí, després de reunir-se en assemblea. “Manresa necessita un POUM com aquest, un pal de paller en el qual ens hi podem acollir tots”, va dir. I hi va afegir: “Valorem el procés de participació perquè s’han afegit moltes aportacions no només dels partits, sinó també de les entitats i de particulars. Ha estat un procés molt obert”.

Del sí a l’abstenció
Si PSC i DM han virat cap el sí, la CUP ha fet totalment el contrari. La formació, que en les dues primeres votacions va votar favorablement, va decidir dilluns al vespre en assemblea que s’abstindrà. Considera ara que “el document s’ha allunyat en algunes qüestions del que vam defensar des del començament”.

La CUP va recordar que en el mandat anterior es va “involucrar molt” en la redacció del POUM i que “l’equip redactor va fer seves algunes de les propostes cupaires”. Tot i això, en l’actual mandat, “la nova aritmètica municipal –ara CDC governa amb ERC– ha fet que la CUP no sigui imprescindible per a l’aprovació provisional del POUM, al mateix temps que ha col·locat ERC –que en les dues primeres votacions s’havia abstingut– al nucli del projecte”.

Segons Gemma Tomàs, regidora de la CUP, “això fa que el POUM que sentíem nostre ja no existeixi i el més lògic és que no hi votem favorablement”. Per contra, va dir, “és lògic que PSC i ERC hi votin a favor, ja que han vist com el pla s’anava convertint en seu”.

Entre els aspectes que no veuen clars, la formació creu que “el pla no ha tingut prou en compte algunes aportacions referents al Nucli Antic, com ara la delimitació d’unes àrees de conservació i rehabilitació” a les quals els falta “un aprofundiment”. També diuen que hi ha hagut “poca ambició a l’hora de reduir els pisos buits”. La tasca, apunta Tomàs, “s’allarga durant tot el període de vigència del pla” i la CUP considera que cal “un pla de xoc” més valent per als primers anys. Altres aspectes que no agraden són “el tractament de la zona dels Trullols, el tractament de l’habitatge de protecció oficial o la signatura de convenis poc beneficiosos per a la ciutat, com ara el de l’Alcoholera o el del Parc Tecnològic”.

Ciutadans, el misteri
D’altra banda, Andrés Rojo, de Ciutadans –dos regidors– va explicar que “ens estem movent entre el sí i l’abstenció”, però va dir que no desvelaran el sentit del vot fins el ple de demà.

Ahir, el govern manresà de CDC i ERC no va voler valorar els vots de l’oposició. Va dir que també es reserva l’opinió per a la sessió extraordinària de demà, que arrencarà a les set. D’altra banda, el regidor no adscrit Miquel Davins no va atendre la trucada d’aquest diari.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: POUM MANRESA 
També et pot interessar:
MANRESA
El ple dóna llum verd al nou pla urbanístic municipal
MANRESA
La CUP retira el seu suport al nou POUM que es votarà dijous
MANRESA
El PSC anuncia que votarà a favor del POUM

MANRESA
La CUP encara no té clar el sí al POUM
MANRESA
Consens entre el govern i la majoria de l’oposició pel nou POUM
MANRESA
La CUP debatrà sobre el POUM de Manresa en una assemblea oberta
Capvespre amb vistes a Collbaix
El Pla Estratègic d’Aigües Manresa accelera el ritme
Alumnat d'Infermeria i d CFGS d’Administració i Finances treballen les competències de cada professió
El Consell Comarcal del Bages presenta l’estudi de disponibilitat d’aigua a la comarca
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
El BAXI Manresa rep un Morabanc Andorra que vol salvar-se al Congost


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]