Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Sant Fruitós comença a dibuixar el futur de l’antic hostal de Pineda
La tramitació que permetrà que 4.000 dels 11.000 metres quadrats passin a ser municipals durarà tres anys
L'antic complex, completament abandonat, amb la piscina i el restaurant en ruïnes. Foto: C.O.

ST. FRUITÓS / Carmina Oliveras  
15/11/2016 11:35
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
El govern municipal de Sant Fruitós de Bages —format per Gent fent Poble i el PSC— donarà un pas més cap a la solució definitiva a la situació de “deixadesa actual” que presenta la finca de l'antic Hostal de Pineda. Situat a la urbanització de Pineda de Bages, el complex ocupa una superfície de 10.691 metres quadrats. Durant la dècada dels 70 va ser un club social de referència a la comarca, amb instal·lacions recreatives, d’oci, de lleure i d’esbarjo de qualitat. Avui, presenta un estat d’abandó total.

L’alcalde, Joan Carles Batanés, ha explicat aquest dimarts a aquest diari que la tramitació urbanística que permetrà que 4.000 dels prop d’11.000 metres quadrats passin a ser municipals durarà uns tres anys. Fa uns mesos, l’Ajuntament ja va aprovar una modificació puntual del pla general (PGOU) que, a grans trets, “establia quants metres quadrats li queden a cada un, què s’hi pot fer i qui paga cada cosa”. A canvi dels 4.000 metres municipals, continua l’alcalde, la zona privada “tindrà ara més usos que abans”, quan els terrenys estaven qualificats estrictament com a zona esportiva. Ara, serà un sòl apte per acollir equipaments esportius, però també sanitaris, docents i assistencials.

El planejament aprovat preveia que la propietat presentés en el termini de sis mesos un pla de millora urbana que no ha arribat a fer-se i és per aquest motiu que l'Ajuntament entoma d'ofici el següent pas: la redacció del pla de millora urbana, “que pot tardar un any i mig” a aprovar-se de manera definitiva. Després, s’haurà de fer el projecte de reparcel·lació i urbanització, “que pot tardar un any i mig més”. Quan aquests dos punts estiguin aprovats, “ja podrem anar al registre a inscriure els 4.000 metres quadrats com a municipals”.

Demanda del propietari
Batanés ha recordat que l’inici de la tramitació va venir motivada per dues raons. Per una banda, quan va arribar al govern, ara fa cinc anys, ja va plantejar la necessitat de donar una sortida a un complex “que porta anys abandonat”. De l’altra, “va coincidir” que el propietari va presentar un pla embrionari per a construir-hi un centre assistencial privat. Va ser quan es va iniciar la modificació del PGOU.

El propietari, però, “ens va demandar” en no estar d’acord amb el sostre: “El PGOU marca que per cada metre de terra, en tens 0,8 de sostre, i ell en volia 1,5”. Per a poder atendre la seva demanda, diu Batanés, “l’empresa propietària —Hostal Pineda SA— hauria de presentar un projecte específic del què vol fer i de la necessitat que té i hauria de ser Urbanisme de la Generalitat (i no l'Ajuntament) qui ho aprovés”. De moment, subratlla, “no ho ha fet”.

A la demanda si suma el fet que el propietari hauria refredat les seves intencions inicials de construir un centre assistencial a l’antic hostal, segons apunten fonts municipals. Tot i això, l’Ajuntament ha decidit continuar la tasca urbanística, que podria acabar servint per pressionar la propietat a realitzar algun projecte en el futur. L’alcalde també ha fet notar que els diners per fer els dos plans (el de millora urbana i el de reparcel·lació) seran avançats ara per l’Ajuntament, però que “al final del tràmit es fa una liquidació i els acabarà aportant la propietat”. Podrien ser, entre els dos, al voltant de 50.000 euros.

Pel què fa els 4.000 metres quadrats que passaran a ser municipals, Batanés va apuntar que la meitat aproximadament seran zona verda i que l’altra meitat podria servir per “fer-hi algun dia un casal de barri adequat a les necessitats que té la urbanització de Pineda de Bages”.

 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: URBANISME  EDIFICIS EMBLEMÀTICS  PINEDA DE BAGES 
També et pot interessar:
ST. FRUITÓS
Inauguració de la reformada plaça del Primer d’Octubre
ST. FRUITÓS
La Flama ja té accés per a persones amb mobilitat reduïda
MANRESA
Millores en l’accessibilitat de la Font dels Capellans

MANRESA
La segona planta de la Fàbrica de l'Aranya ja llueix nova cara
NAVARCLES
Navarcles inaugura una nova pista esportiva coberta
ST. FRUITÓS
Es construirà un bany públic a la plaça del Cobert del Batre
Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]