Dijous 28 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

L'augment de la vigilància policial a les Escodines ja es nota
Aquest dissabte a la nit s'han desplaçat al barri diverses patrulles a causa de nous aldarulls; la presència de més agents és una de les mesures que es van acordar durant la reunió de divendres per pal·liar el conflicte que ha esclatat aquesta setmana amb un grup d'ocupes "incívic i violent"
El bloc ocupat està al carrer de les Escodines. Foto: Jordi Preñanosa

MANRESA / N.B. / C.O  
09/10/2016 11:35
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
L'Augment de la presència policial al barri de les Escodines de Manresa s'ha fet notar ja aquest passat dissabte a la nit, quan una desena de vehicles (entre Policia Local i Mossos d'Esquadra) s'han desplaçat a la zona a causa de nous aldarulls provocats, presumptament, per un grup d'ocupes "incívic i violent", segons asseguren els veïns.

La presència de més agents és fruit de l'acord entre els Mossos d’Esquadra, l'Ajuntament de Manresa i l'Associació de Veïns, que divendres van mantenir una reunió per buscar possibles solucions.

En l'assemblea, Carme Carrió, presidenta de l’Associació de Veïns, va avançar que el proper dilluns posaran una denúncia contra el comportament dels ocupes i que ho faran en nom de l’associació “perquè la seguretat de cap veí se’n vegi afectada”. Carrió va agrair que s’hagi celebrat la reunió perquè així “podem buscar solucions entre tots”.

Des de l’Ajuntament s'ha anunciat just després de la reunió un paquet de mesures per combatre “la inseguretat i l’incivisme” al barri. Des de l’àrea d’Acció Social, es mobilitzaran els educadors socials perquè “redoblin els seus esforços” a la barriada; el consistori també s'ha compromès, des de l’àrea de Terrirori, a connectar el passatge Aiguadé amb el carrer de Sant Bartomeu, a instal·lar reductors de velocitat en aquest carrer, a netejar un solar en mal estat i a contrastar les dades dels pisos ocupats per "fer les actuacions que siguin pertinents en aquells casos en què es detectin problemàtiques de delinqüència".

Durant la reunió d'aquest divendres s'ha acordat que l'associació de veïns farà el seguiment del cas i en quinze dies es tornarà a trobar amb representants de l'Ajuntament i dels cossos policials per analitzar la situació i decidir quines actuacions cal tirar endavant. A la reunió hi han participat els regidors de Barris, Joan Calmet; de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez; de Projectes Urbans, Marc Aloy; i d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària. També hi han assistit el cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora, i el representant dels Mossos d'Esquadra a la ciutat, Enric Jerónimo.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]